top of page

ECOLOGISCH DRUKWERK

HART VOOR HET MILIEU

Drukkerij Universa heeft een hart voor het milieu. Daarom is duurzame ontwikkeling een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsstrategie.

Via een proactief milieubeleid, de ontwikkeling van nieuwe producten en innovatieve diensten, emissiereducties en ecologisch verantwoord drukken, slagen wij erin om onze ecologische voetafdruk sterk te reduceren.

Maar 'duurzame ontwikkeling' omvat meer dan ecologie alleen. Wij engageren ons om tegemoet te komen aan zoveel mogelijk Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (opgesteld door de Verenigde Naties). 10 van de 17 doelstellingen hebben we reeds gerealiseerd.

Windmolen
Groene energieturbines

KLIMAAT NEUTRAAL

Reeds vanaf oktober 2019 bieden wij 100% klimaatneutraal drukwerk aan volgens de PAS 2060 standaard voor CO2-neutraliteit. Bovendien geldt dit voor ‘al’ onze drukwerken, dus niet enkel voor de klant die het vraagt. Onze bedoeling is om steeds minder CO2 te moeten compenseren en toch

CO2-neutraal te blijven.

ECOLABELS

Ecologisch drukken betekent voor ons ook drukken op FSC®- of PEFC® gecertificeerd papier, vervaardigd uit duurzaam beheerde bossen. In combinatie met het gebruik van biologische inkt drukken wij dan ook groener dan ooit. Ook bij de aankoop van duurzame goederen als verbruiksgoederen houden wij niet enkel rekening met het economisch en functioneel aspect, maar ook met het veiligheids- en milieuaspect.

Rivier omgeven door bos
bottom of page